Tarieven

 

Psychologie

 

In 2021 heeft Praktijk LifEm een ​​contract met de volgende zorgverzekeraars:

DSW 
Stad Holland
- ZorgDirect
- HollandZorg
- Salland Zorgverzekeringen
InTwente
Caresq
De Amersfoortse verzekering

 

Dit betekent dat bij cliënten die verzekerd zijn bij één van deze zorgverzekeraars, ongeacht de polis en prestatie, het (GGZ) traject 100% vergoed wordt. Cliënten hoeven dan geen eigen bijdrage te leveren voor geleverde zorg. NB: Houd rekening met het eigen risico (€385,- euro in 2021). 

 

De sessies voor de overige zorgverzekeraars worden ook vergoed vanuit de basisverzekering. Hoeveel er exact vergoed wordt door andere zorgverzekeraars, is dan wel afhankelijk van de polis. Vaak varieert de vergoeding vanuit de zorgverzekeraar tussen 70% tot 100% vergoeding van het traject. Wilt u exact weten voor hoeveel vergoeding u in aanmerking komt? Neem dan contact op met ons of met uw zorgverzekeraar. Om voor vergoeding in aanmerking te komen voor gesprekstherapieën, is er altijd een verwijsbrief van de huisarts nodig.

 

Prijzen

Praktijk LifEm hanteert voor de verzekerde zorg de tarieven die zijn vastgesteld door de Nederlandse zorg autoriteit (NZA). De NZA heeft in 2021 de volgende tarieven vastgesteld:

Prestatie Indicatie aantal minuten Tarief
Basis ggz Kort (BK) 294 min. € 522,13
Basis ggz Middel (BM) 495 min. € 885,01
Basis ggz Intensief (BI) 750 min. € 1.434,96
Onvolledig behandeltraject 230 min. (alleen intake) € 228,04

Voor overige prestaties binnen het behandeltraject gelden afzonderlijke tarieven.
In 2021 is dit voor schriftelijke informatieverstrekking*: € 89,65

* rapporten aan een bedrijfsarts, verzekeringsarts of (via de client) aan het CBR of andere partij binnen sociaalrechtelijke wetgeving.

 

Let op dat er ook diagnoses zijn die niet worden vergoed door de zorgverzekeraars. Hieronder staan de belangrijkste diagnoses die de zorgverzekeraars niet vergoeden:

 • aanpassingsstoornissen
 • slaapstoornissen.
 • verstandelijke beperking
 • communicatiestoornissen, bijvoorbeeld stotteren of een taalstoornis
 • lichte eetbuistoornis
 • een fobie, behalve als het om een situatie gaat die vaak voorkomt en begeleiding van de huisartsenpraktijk niet genoeg helpt niet. Of wanneer u bang bent voor bijvoorbeeld bloed of injecties
 • problemen op het werk of uitputtingsreactie van lichaam en geest ten gevolge van werkstress zoals  burn-out en overspannenheid.
 • leerstoornissen, bijvoorbeeld dyscalculie en dyslexie
 • premenstruele stemmingsstoornis
 • een ouder-kind-relatieprobleem, mishandeling, rouwreactie, studieprobleem, identiteitsprobleem, acculturatieprobleem, religieus probleem of levensfaseprobleem
 • seksuele disfuncties (bijvoorbeeld erectieproblemen)
 • Verslaving aan nicotine (zoals sigaretten)


Regel je het liever zelf, omdat (bijvoorbeeld) de zorgverzekeraar de behandeling niet vergoedt? Dan kan je de sessies ook zelf betalen en heb je geen verwijsbrief van de huisarts nodig. 
Het tarief hiervoor is €90,- per sessie. Voor afspraken met twee personen, bijvoorbeeld bij 2 cliënten voor een relatietherapie, is het tarief € 110,- per sessie.