Vergoeding & tarieven

 

Psychologie

 

Vergoedingen

Praktijk LifEm heeft in 2021 een contract met de volgende zorgverzekeraars:

DSW 
- Ditzo
Stad Holland
- ZorgDirect
- HollandZorg
- Salland Zorgverzekeringen
InTwente
Caresq
De Amersfoortse verzekering

Dit betekent dat bij cliënten die verzekerd zijn bij één van deze zorgverzekeraars, ongeacht de polis en prestatie, het (GGZ) traject 100% vergoed wordt. 

 

De sessies voor de overige zorgverzekeraars worden ook vergoed vanuit de basisverzekering. Hoeveel er exact vergoed wordt door andere zorgverzekeraars, is dan wel afhankelijk van de polis. Vaak varieert de vergoeding vanuit de zorgverzekeraar tussen 70% tot 100% vergoeding van het traject.

 

Wilt u exact weten voor hoeveel vergoeding u in aanmerking komt? Neem dan contact op met ons of met uw zorgverzekeraar. Om voor vergoeding in aanmerking te komen voor gesprekstherapieën, is er altijd een verwijsbrief van de huisarts nodig.

 

Prijzen

Praktijk LifEm hanteert voor de verzekerde zorg de tarieven die zijn vastgesteld door de Nederlandse zorg autoriteit (NZA). De NZA heeft in 2021 de volgende tarieven vastgesteld:

Prestatie Indicatie aantal minuten Tarief
Basis ggz Kort (BK) 294 min. € 522,13
Basis ggz Middel (BM) 495 min. € 885,01
Basis ggz Intensief (BI) 750 min. € 1.434,96
Onvolledig behandeltraject 230 min. (alleen intake) € 228,04

Voor overige prestaties binnen het behandeltraject gelden afzonderlijke tarieven. In 2021 
is dit voor schriftelijke informatieverstrekking*: € 89,65

* rapporten aan een bedrijfsarts, verzekeringsarts of (via de patiënt) aan het CBR of andere partij binnen sociaalrechtelijke wetgeving.


Regel je het liever zelf, zonder verwijsbrief van de huisarts en zonder ‘in het systeem’ terecht te komen? Dan kan je de sessies ook zelf betalen. 
Het tarief hiervoor is €90,- per sessie. Voor afspraken met twee personen, bijvoorbeeld bij relatietherapie, is het tarief € 110,- per sessie.

 

Acupunctuur

 

Vergoedingen

Je hebt Geen verwijsbrief nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding voor acupunctuurbehandeling. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de acupunctuurconsulten of een deel daarvan. De vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en het soort polis die u heeft afgesloten. Klik hier om te kijken of u in aanmerking komt voor vergoeding voor acupunctuurbehandeling bij ons praktijk of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

 

Prijzen

Het tarief voor een intake voor acupunctuur is €50,- en het tarief voor acupunctuurbehandeling per sessie is €45,-,